Televizor kao pizza

Proces dostave

Razvoj internet trgovine omogućuje komociju kupovine iz vlastitog doma. Najveća razlika između kupovine u klasičnoj trgovini i kupovine mišem je u posjedovanju robe. Dok će kupac nakon plaćanja robe izaći iz klasične trgovine s robom u rukama, kod internet kupovine to nije tako. Sama dostava i organizacija dostave nije trivijalan proces. Pod pretpostavkom da kupljene robe ima na skladištu i da se može otpremiti, radi se o procesu:

  1. Potvrda o uspješnoj naplati
  2. Potvrda o dostupnosti robe na skladištu
  3. Pakiranje robe
  4. Obavještavanje dostavne službe
  5. Prikup paketa
  6. Sortiranje paketa u centralnom skladištu dostavne službe
  7. Slanje paketa prema odredištu
  8. Dostava paketa

Locodels resursi

Iako se čini jednostavnim, svaki od ovih koraka sadrži dodatne korake i provjere, posebno koraci 4 - 8. Locodels kao organizacija gradske dostave radi optimizaciju baš u tim koracima. Cijeli proces može biti automatiziran, a preskačemo korake pod točkama 6 i 7. Razlog je vrlo jednostavan - paketi se dostavljaju izravno primatelju. U Zagrebu nam je na raspolaganju više od 170 vozača, a naša klasična, “spora”, dostava odrađuje se u vremenskom periodu kraćem od četiri sata. Brza dostava odrađena je unutar dva sata, a super brza dostava unutar sat vremena.

Premium dostava

Dostava je u svojoj osnovi uslužna djelatnost, a brza dostava na zahtjev mora biti i kvalitetno odrađena. Tržište traži dodatne usluge, kupci žele posjedovati robu danas, sada. Oznake “Premium dostava” ili “Locodels dostava” na internet trgovinama znače da postoji mogućnost dostave kupljene robe istog dana, unutar nekoliko sati.

Dostava u službi marketinga

Sve više kupaca traži uslugu brze dostave i spremno je preuzeti taj trošak na sebe. Internet trgovine cijene takve kupce i brzom dostavom pojačavaju njihove emocije i vjernost. Čak i kada kupci nisu spremni platiti dodatni trošak dostave, za internet trgovine radi se o najpovoljnijem marketingu. Gdje će se kupac vratiti, trgovini gdje je kupljenu robu dobio nakon 3-4 dana ili trgovini gdje je robu dobio isti dan?

I za kraj, zamislite kupovinu novog televizora ili perilice rublja s vremenom dostave od dva sata. Nekad ste toliko dugo čekali pizzu, zar ne?

Kontakt

Za više informacija kontaktirajte našu zagrebačku ekipu na 0976707736 i postanite Locodels korisnikom!


Locodels | info@locodels.hr | Zagreb, 08.01.2017